Søndag den 9. juni 2024 afsluttede Hold 3 fra “Akademiet for åndelig læring og udvikling” et intenst og lærerigt to måneders forløb, bestående af otte fulde undervisnings- og træningsdage i det mentale medieskab.

20 top engagerede kursister og hjælpere fra de tidligere hold i Akademiet kastede sig frygtløst ud i alverdens øvelser og teori i det mentale medieskab, som på kurset omfattede både clairvoyance, healing og afdødekontakt. Der stod ikke afdødekontakt i programmet, men da der var stor tilslutning til området, blev dette selvfølgelig også inddraget.

Den første weekend i forløbet gik bl.a. med at gennemgå, hvordan man strukturerer og håndterer en session med åndekontakt. Det vil sige, hvordan man formidler kontakten fra sin åndelige vejleder til en modtager.

Alle kursisterne trænede på livet løs, hvor de både at gav og modtog rådgivning og beskeder fra vores åndelige vejledere, hvilket kan være en stor hjælp i hverdagen, hvis man har brug for et skub i den rigtige retning.

Vi gennemgik de etiske regler, da vi naturligvis har et ansvar for, hvordan vi videregiver beskeder, ligesom bøn har en indflydelse på, hvad vi beder om – både til os selv og andre.

Meget af den teori, som er grundlæggende for Akademiet i det mentale medieskab, er super godt beskrevet – både på Spiritismens Trossamfunds hjemmeside, men også i de bøger, som trossamfundet udgiver. Især Jens Johansens bog ”Den åndelige virkelighed” danner basis for vores fælles forståelse, når vi træner både det mentale og fysiske medieskab, ligesom det giver en god ballast i mange og spændende spirituelle drøftelser.

Derfor var det en fornøjelse at erfare, at stort set alle kursister var rimelig velbevandrede i bogen “Den åndelige virkelighed” samt Spiritismens Trossamfunds læregrundlag og de 5 Hovedpunkter. Når det grundlæggende er rodfæstet hos de fleste, gav dette hurtig genklang i vores mange diskussioner og snakke om livet samt livet efter livet.

Lige fra dét at udvikle sig her på Jorden; at døden ikke eksisterer og – selvfølgelig – andre lavpraktiske spørgsmål omkring – “hvordan lærer man at kommunikere med den åndelige verden”. 

Der vil altid være nogle, som er mere erfarne end andre, og dette er glædeligt, idet der er plads til os alle uanset videns- og erfaringsniveau. Vi har nemlig brug for hinanden for at udvikle os. Det var enestående at opleve, at alle bidrog med dét, som de kunne – både i form af erfaringer, ønsker, input, en masse humor og grin – og dertil – en masse hygge og udveksling.

Udover at der naturligvis blev brugt en del tid på at træne de clairvoyante evner gennem mange forskellige øvelser, var der også tid til at lære hinanden at kende. Flere har allerede etableret mentale cirkler, hvor de mediterer og træner – og flere er på vej. Og det er dén vej, som er nødvendig at gå, hvis man virkelig vil noget med sit mentale medieskab. Daglig meditation og træning – og at man hjælper og støtter hinanden.

Vi har løbende delt billeder og stemninger fra vores undervisnings- og træningsdage over de to måneder. Bl.a. fra den 4. maj, hvor vi havde en kunstterapeut på besøg, der udfordrede os alle sammen – og den 26. maj, hvor kursisterne selv skulle undervise og introducere vores medlemmer og ikke-medlemmer til det mentale medieskab. Det gik helt fantastisk, så alle de bekymringer og forestillinger om, at “man” ikke kan, faldt helt til jorden. Det har været et helt fantastisk hold, igen i år, at få lov til at undervise sammen med 4 dygtige medier fra Hold 1 og 2, som har været inspirerende og givende. En særlig TAK til jer!

Jeg kan kun rose og beundre alle deltagere fra dette Hold 3 og de 4 førnævnte medier. De har alle sammen været nysgerrige og bidraget til det pragtfulde fællesskab, som man bliver mødt med, når man møder op i Aktivhuset Olsbækken i Greve – uanset om man er kursist, gæst eller underviser. 

Det har været sådan en fornøjelse at formidle min egen viden og erfaring til holdene igennem årene, og jeg kan på ingen måde undvære de nære relationer, som helt naturligt er opstået over de sidste par år, hvor jeg har stået for planlægningen af Akademiet i det mentale medieskab samt andre weekend-kurser i Spiritismens Trossamfund.

I den forbindelse har vi efterhånden opnået en del, som alle har været med til at bidrage til både mht. hvordan “man” gør – og hvordan “man” ikke gør – og her er ros og ris nødvendigt.

Ser frem til at vi kan starte nye hold i foråret 2025 – både i Jylland og i Greve.

Kærlig hilsen

Leah Holbek, underviser og Spiritismens Formidler i Spiritismens Trossamfund